Voorbeelden

Anders dan bij de house-liner technologie is geen nabewerking van de aansluitingen nodig. Nadat de spraykop uit de leiding is verwijderd, kan nadat de epoxyhars is uit uitgehard, de leiding in gebruik worden genomen.

spray-liner gecombineerd met house-liner

Verticaal (standleiding) is een house-liner aangebracht, in het horizontale leiding gedeelte  (bv. keuken-, badkamer- of toilet- leiding) is een spray-liner aangebracht.

lekkage afdichten

De epoxy hars die door spray-liner wordt gebruikt om lekkages van afvoerleidingen af te dichten heeft een aantal belangrijke voordelen.

Een eerste voordeel is dat de harslaag zich hecht aan de oude buiswand en er een geheel mee gaat vormen. Daardoor kan er geen water tussen de oorspronkelijke buiswand en de door Babit Rioolrenovatie aangebrachte reparatie laag dringen. Dat voorkomt lekkages waardoor spray-liner probleemloos inpandig kan worden gebruikt, ook om bochten en T-stukken te repareren.

flexibele opbouw wanddikte

Producten als polyester- en silicaatharsen krimpen bij het uitharden en hechten niet aan de buiswand. Daardoor kan door die middelen veelal geen 100% waterdichte oplossing worden gerealiseerd, wat met spray-liner wel kan.

Door het meermaals aanbrengen van een harslaag kan de wanddikte worden opgebouwd.

 

Reukloos

Een verder voordeel van de door spray-liner ontwikkelde epoxy hars is dat het reukloos is en dat er bij het uitharden geen voor mens en dier schadelijke styreen vrijkomt, wat bij andere harsen wel het geval is.

Scroll naar top