Openen Aansluitingen

Nadat de house-liner is uitgehard, kunnen eventuele inlaten (die vooraf zijn ingemeten) met een speciale robot-cutter worden geopend. 

De robot-cutter wordt bediend door een operator die voor de aansturing gebruik maakt van een joystick en een monitor.

Door de speciale naadloze breistructuur van de house-liner, wordt deze – door  de tijdens de uithardingsfase gegenereerde overdruk- iets in de aansluiting gedrukt. Dat wordt met de in de robot-cutter geïntegreerde camera feilloos waargenomen, zodat het materiaal voor de opening kan worden weggefreesd.

De getoonde robot-cutter kan worden ingezet in horizontale als ook in verticale leidingen. De werkzaamheden worden met grote precisie uitgevoerd.

 

Door de toepassing van een hogetoerenmotor wordt het overtollige materiaal dat tijdens de freeswerkzaamheden vrijkomt, vermalen tot gruis. 

 

 

Daarbij zijn meerdere aansluitingen geen probleem. Eenmaal uitgehard, kunnen op de house-liner te allen tijde nieuwe aansluitingen worden aangeboord.

Daar waar deze techniek tegen haar grenzen aanloopt maat Babit gebruik van de Spray-liner technologie en / of de het T-liner systeem.

Het T-liner systeem

Slechte of zwakke aansluitingen kunnen worden voorzien van een T-liner, die door Babit op maat wordt gemaakt. Daarbij wordt rekening gehouden met de binnendiameter van de standleiding of het stamriool, de binnen diameter van de aftakking en de hoek tussen hoofdleiding en aftakking. Omdat T-liners in eigen beheer worden gemaakt, is Babit flexibel en kan snel op calamiteiten worden gereageerd.

 

De T-liner wordt met behulp van een speciaal door Babit ontwikkeld robotsysteem naar de aansluiting gebracht. Bewaakt door 4 geïntegreerde camera’s wordt hij vervolgens gepositioneerd en op druk gebracht. Na uitharding, kan het robotsysteem worden verwijderd en is de inlaat voor zien van een kunststof binnenmantel.

De T-liner kan standalone worden aangebracht of in combinatie met een eerder aangebrachte house-liner. Indien de T-liner moet worden aangebracht in combinatie met een house-liner, zal eerst de house-liner worden aangebracht en dan de inlaat worden opengefreesd, waarna de T-liner over de house-liner in de aansluiting wordt aangebracht. 

 

 

Beide materiaal soorten worden aan elkaar verlijmd, waarbij een vloeiende overgang wordt gerealiseerd.

Scroll naar top