Onderzoek en diagnose

Om problemen aan een rioolsysteem goed te kunnen oplossen, moet een juiste diagnose worden gesteld. Dat kan alleen nadat een gedegen onderzoek is uitgevoerd. Daarom hecht Babit Rioolrenovatie veel waarde aan een eigen rioolonderzoek.

Onderzoek kost geld en dat is voor veel opdrachtgevers een onverwachte kostenpost. Tegenover de extra onderzoekskosten, staan echter lagere uitvoeringskosten, want er is minder schade aan de woning of gebouw en dus zijn er minder herstelkosten achteraf. Bovendien zorgt een renovatie methode van Babit voor -veel- minder overlast.

De specifiek voor een renovatie belangrijke aandachtspunten van een dergelijk leiding onderzoek: * Zorgvuldige analyse van het probleem * Bestudering van tekeningen en de bouwhistorie * maken van foto’s en video-opnames * aansluitingen inmeten waaronder diameters, aansluithoeken en het afschot * in kaart brengen van overige parameters die belangrijk zijn voor een renovatie, zoals buislengtes, diameters en diametersprongen, obstakels, bochten, valbrekers (instekende) aansluitingen en materialen.

Digitale camera technologie

Om een haalbaarheidsonderzoek goed te kunnen uitvoeren beschikt Babit Rioolrenovatie over hoogwaardige camerasystemen. Rioolcamera’s geven een beeld zoals het riool er aan de binnenkant uitziet en maken het mogelijk om de binnen diameters van leidingen op te meten. 

Online

Moderne rioolcamera’s beschikken over een internet verbinding en staan online in contact met het kantoor en indien gewenst kan de klant live op zijn beeldscherm  het onderzoek volgen.

Import Geo-data

Indien gewenst kan Babit Rioolrenovatie het leiding traject wat de camera aflegd, met behulp van GPS worden opgetekend,  in de Geodata  welke via internet in het systeem is geïmporteerd. De software registreert tijdens het onderzoek het leiding tracé, bochten, aansluitingen diameters, putten en andere relevante data.

lasermeting

De camera’s zijn uitgerust met een laser, welke de inwendige diameter kan opmeten.

Scroll naar top