PLC-gestuurd proces

Het hele proces is PLC-gestuurd en wordt constant bewaakt en gemonitord. Snelheid , harshoeveelheid en de rotatiesnelheid van de spraykop zijn geautomatiseerd en de temperatuur van de hars wordt voortdurend bewaakt. Om de voortgang van het proces en de kwaliteit van de epoxylaag ook visueel te kunnen controleren, worden beelden van een minuscule camera gebruikt die aan de spraykop is gemonteerd.

mobiel en compact

Alle machine’s, apparatuur en andere hulpmiddelen, noodzakelijk voor het aanbrengen van een spray-liner zijn zo ontwikkeld dat deze door hun compacte modulaire samenstelling, overal in een woning of flatgebouw schoon en geluidsarm kunnen worden ingezet. 

Het reiniging en visueel controleren

Rioolrenovatie met behulp van spray-liner start met het reinigen van de te renoveren leiding. Droog hoeft niet, schoon wel. Hierom wordt de gereinigde leiding direct voor het aanbrengen van de spray-liner nog eens extra visueel met een camera gecontroleerd.

Invoeren spraykop

Aan de hand van het nauwgezette onderzoek dat aan iedere reparatie of renovatie voorafgaat, is exact bepaald welke leidingdelen gerepareerd of gerenoveerd moeten worden. Om vervolgens de reparatie te beginnen, wordt de spray-kop vanaf het invoerpunt in de rioolleiding gebracht, tot voorbij het te repareren gedeelte. 

gepatenteerde spraykop

Vervolgens wordt de spraykop, geautomatiseerd (PLC-gestuurd) met een gelijkmatige snelheid, roterend terug getrokken en wordt de epoxyhars tegen de binnenkant van de buiswand aangebracht.

Scroll naar top